sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kahden viikon kuulumiset..

Täällä aika ihan lentää ja on jäänyt tää blogi hieman paitsioon :( Nyt ois kuitenkin vuorossa kahden viikon sisältö (toivottavasti) tiiviissä paketissa.

Varsinaiset koulupäivät on täällä lähteneet käyntiin ja lukkari näyttää aika täydeltä. Kurssivalintoina meillä on musica i moviment, condicio fisica i salut, harjoittelu ja englannin kurssi. Maanantaina meillä on vuorossa se viikoin kevyin koulupäivä, vain 8.30-21.00. Väliin mahtuu onneksi muutama hyppytunti, joiden aikana ehtii kotiin käymään. Niistä huolimatta koko päivä kuluu koulun parissa. Tiistaisin ja torstaisin lukujärjestykseemme kuuluu harjoittelu paikallisessa koulussa, joka onneksemme sijaitsee aivan keskustassa! (saadaan siellä sitten leikkiä ihanien 5-vuotiaiden kanssa <3 ) Keskiviikkoisin koulua on vain yhden oppitunnin verran, mutta tietenkin tämä oppitunti sijoittuu iltaan... no saapahan yhtenä aamuna nukkua pitkään! Perjantaina taasen on vuorossa aamutunti, jonka jälkeen on taas "muutama" tunti taukoa ja englannin oppitunti päättää sopivasti kouluviikon. Ja mä vielä aattelin, että vaihdon aikana pääsis helpolla...

Vaikka lukujärjestys on aika tiivis niin koulussa on kuitenkin kivaa! Opettajat ovat todella mukavia, ainut ongelma heidän kanssaan on se, että suurin osa heistä ei puhu englantia. Siellä sitten istutaan katalaanin kielisellä tunnilla ymmärtämättä melkein mitään.. Onneksi oppilaat tarvittaessa tulkkaa osia sieltä täältä ja jotkut opettajat puhuvat edes espanjaa, jota on hieman helpompi ymmärtää.

Ehkä siinä on tarpeeksi asiaa koulusta! Nyt hieman mukavampiin aiheisiin, eli siihen,  miten täällä voi viettää vapaa-aikaa!


Syöminen (ja juominen) ulkona on noussut ehdottomasti suosikki illanviettotavaksemme. Ravintoloita on paljon ja osa niistä on melko edullisiakin! Olemme jo ehtineet juhlimaan kahden Erasmuslaisemme syntymäpäiviä, joista toisia vietettiin pienessä pubissa Paral-lelissa (ei mikään hirveän tasokas paikka ollut kyllä) ja toisia vietimme porukalla Erasmus-kaverimme kotona. Yökerhoissakin olemme ehtineet vierailemaan, mutta ne ovat aivan Suomen hintaluokassa, jopa kalliimpiakin.

Yhdeksi ravintolasuosikikseni pääsi heti ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tapasravintola nimeltään La esquinita de blai bar. Yhden tapaksen sai hintaan 1€ tai 1,80€. Ne olivat todella herkullisia, ja paikan patatas bravakset olivat suussasulavia! (niilläkin hintaa vain 3,5€). Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos täälläpäin joskus liikkuu!



Toinen suosikkipaikkani on König, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Kyseessä on nuorison keskuudessa todella suosittu ravintola, joten jos haluaa illalla 22.00 aikoihin päästä syömään pitää olla pöytä varattuna. Tuutorini tosin kertoi, että ruuhka sijoittuu juurikin kymmenen ympärille ja esim. 20.00 aikoihin pöydän saa ilman varaustakin. Ruoka sielläkin oli erittäin edullista, hampurilainen maksoi vain 3,75€ ja se taisi olla hampurilaisten kalleimpia...  Eikä ollut mikään ihan pieni hampurilainen!

Tottakai olemme edelleen kierrelleet ympäriinsä ja Barcelona on siitä ihana paikka, että joka kerta löytää jotakin uutta. Päiväsaikaan suosittelen kiertämään hieman kauempanakin pääkaduista! (yöaikaan sitä ei kannata harrastaa, voi menettää omaisuutensa.)


Sunnuntaitunnelmissa,

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti