lauantai 14. helmikuuta 2015

First week of school!

Vautsi, nyt on ensimmäinen kouluviikko pulkassa! Ensimmäinen viikko täällä oli orientaatioviikko, joten hirveän raskaasta opiskelusta ei vielä ollut kyse (mutta kyllä aamuheräämiset teki silti tiukkaa..) :)

Koulumme söpöt papukaijat :)
Maanantaina kävimme tapaamassa kansainvälistä tuutoriamme Natalia Fullanaa ja saimme välittömästi aiheutettua hänelle harmaita hiuksia kertomalla, että emme ole koululla lukukauden loppuun, vaan lähdemme jo 28.4. Ilmeisesti papereitamme ei ollut luettu liian huolellisesti... Mutta eiköhän nämäkin hämmingit saada selvitettyä loppujen lopuksi :)

Tiistaina oli ihka ensimmäinen päivä, joka alkoi pienellä opettajien esittelyllä. Ihme ja kumma se alkoi melkein ajallaan, Oonan kanssa jo hieman pelättiin, että saadaan odotella melko kauan. Tämän jälkeen oli vuorossa tiivis paketti Barcelonan historiasta, kielestä ja kulttuurista! Ihana opettaja Julià Font (huomhuom miesopettaja!) opetti meille myös hieman katalaania, mutta mutta eipä siinä 1,5h mestariksi asti pääse! Katalaanin jälkeen olikin vuorossa tehokkaat 1,5h espanjaa! Illalla menimmekin ryhmämme suomalaisten kanssa syömään Lessepsiin! (kyllä, ryhmässämme on yhteensä 4 suomalaista!)

Keskiviikkoaamu alkoi iloisissa merkeissä Katalonian juhlia opetellessa. Harmillisinta näin ystävänpäivänä on, että täällä siä ei vietetä! Sen sijaan 23.4 on paikallisten ystävänpäivän vastine Sant Jordin päivä. Kyseisen oppitunnin jälkeen saimme kuulla hieman kansainvälisistä ja katalonialaisista sankareista ja sankareiden historiasta. Päivän päätteeksi saimme kauniissa ilmassa kävellä ympäri kampustamme ja kuulla sen historiasta. Illalla oli vuorossa vierailu CATiin, jossa saimme kuulla autenttista paikallista musiikkia. Pääsimme myös hieman vakoilemaan tanssituntia, jossa opeteltiin venäläistä tanssia! Musiikki oli oikein mukavaa ja oli hauska viettää iltaa vaihtariporukalla. :)

Torstai alkoi sopivasti Katalonian folkmusiikin luennolla, jota edellisenä iltana olimme kuulemassa. Se oli hyvin mielenkiintoinen oppitunti ja pääsimme hieman laulamaankin! (tosin ei siitä mitään tullut, kun ei toi katalaani ole niin hallussa). Tämän jälkeen vuorossa oli Katalaanien urheilulajit, mutta pääpaino oli todella selkeästi jalkapallossa. FCB, Messi ja niin edelleen! Tämä on todellakin paikka, jossa jalkapallo on elinehto ja parasta on, että kertoo aina kannattavansa FCB:tä ;) Tämän "raskaan" koulupäivän jälkeen oli vuorossa hieman urheilua, kun lähdimme Fontin kanssa vuorille patikoimaan. Joku noin 5km tuli siinä käveltyä ja maisemat olivat päätä huimaavat. Jos en paljon väärin muista niin 2085 metrissä kuljettiin :)

Perjantaina pääsimme hieman tanssimaan heti aamusta :) Sardana tuli tutuksi ja se olikin yllättävän helppo ja hauska tanssi! Lisäksi tanssimme toistakin tanssia, jonka nimeä en muista. (varmaa vanhojentanssi matskua!). Kyseisen tunnin jälkeen menimme harjoittelu"infoon", jossa käytiin läpi mitä kaikkea harjoitteluun liittyy ja kuinka paljon asioita on hoidettava ennen harjoittelua ja sen aikana. Oonan kanssa vielä hiukan joudutaan jännittämään, että päästäänkö yhteen kivan kuuloiseen harkkapaikkaan, mutta siitä lisää myöhemmin kun asia varmistuu! :)

Karnevaalitunnelmissa,

Hanna
Koulumme piha on täynnä "MAURI-kissoja"! koti-ikävä iskee :(



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti