perjantai 30. tammikuuta 2015

Ensimmäiset päivät...

... ovat olleet aivan huikeita! :)

Matka alkoi erittäin mukavasti maanantai-tiistai välisenä yönä 2.00 :) Bussilla kuljettiin se n. 2h Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta lento lähti 7.05. Matkatavaratkin pysyivät painorajan puitteissa! Barcelonan päässä vastassamme oli tuutorini Ana, jonka kanssa suuntasimme kohti Lessepsiä hakemaan asunnon avaimia. Kyllä junassa ja metrossa matkalaukkua raahatessa kyseenalaisti kaikkien matkatavaroiden tarpeellisuuden!

Asunnon avaimet saatuamme oli vuorossa metromatka (jälleen). Asumme "hieman" kauempana keskustasta kuin odotimme, mutta metrolla pääsee 40 minuutissa Ramblasille. Ainakin saa nukuttua kun on hiljaista seutua! Ruokakauppa täältä kuitenkin löytyy joten hirveän kauas ei tarvitse lähteä ruoan hakuun. (talomme sisäseinät ovat pinkit!! parasta)

Koska olimme malttamattomia (ja nälkäisiä) niin pitihän sitä heti ensimmäisenä iltana lähteä keskustaan! Sieltä löysimmekin sisäänheittäjän avustuksella aivan ihanan pienen ravintola Patagonian, jossa annosten koko on hyvä ja hintataso kohdillaan (puhumattakaan mahtavista mansikkamojitoista...). Kyseisessä paikassa on myös paljon turisteja eri kansallisuuksista ja juttelinpa jopa Kanadalaisen ja Sussexlaisen pariskunnan kanssa. Pisteet kotiin suomalaisille, englannin kielen taitomme on kuulemma flawless! ;)

Myös Barcelonan Ikea on koettu, sillä asunnossamme ei ollut lainkaan peittoja. Ensimmäisenä yönä emme edes saaneet pattereita toimimaan, joten päätimme, että peitot on saatava. Nyt on asiat paremmin kuin hyvin, pikkuhiljaa on saatu kaikki asumisen kannalta välttämättömät asiat hankittua. (ja patterit toimimaan! + netti....)

Parasta kaikessa on kuitenkin ollut sää. Päivisin ulkona on n. 10-15 astetta lämmintä eli nahkatakki ja mekkokelit! Eipähän ole tarvinnut palella. Paikallisten mielestä on kuitenkin talvi ja toppatakki on sopivan lämmin.

xoxo, Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti