keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ja niin paljon on taas ehtinyt tapahtua...

Viime perjantaina tapasimme taas ihanan tuutorini Anan, joka tuttuun espanjalaiseen tapaan saapui hieman myöhässä tapaamiseen. Tämän jälkeen hän esitteli meille Lessepsin hyvin kaunista asuinaluetta (matkavinkki: kannattaa käydä kävelemässä joku päivä!). Lessepsissä on paljon pieniä kujia, putiikkeja ja hyviä ravintoloita. Ana tutustutti meidät Lalola nimiseen ravintolaan, jossa ruoka oli kyllä hintansa väärti! (kyseessä ei ole siis mikään kallis ravintola). Kun olimme syöneet hyvin ja kierrelleet riittävästi jatkui matkamme kohti kouluamme Mundetissa. Kampus oli VALTAVA ja portaita oli erittäin paljon, sekä tietenkin vain yksi hissi... No onpahan jalat timmissä kunnossa kun saapuu kotisuomeen! Lisäksi rakennus on jaettu kolmeen osaan ja jokaisessa osassa on monta kerrosta. Varmasti monia eksymisiä luvassa, mutta toivotaan, että tunnit eivät hirveästi vaihtele paikkaa ja jotkin luokat säilyvät :) Rakastuin kuitenkin kampukseen, koska se oli erittäin vihreä ja rakennettu vuoren rinteeseen, joten näköalat ovat mahtavat!

Lauantaina lähdimme Drassanesiin istuskelemaan ja siinä sivussa tietenkin hieman shoppailemaan Maremagnumiin. Drassanes on Barcelonan satama-aluetta ja kyllä se näin turkulaiselle veden läheisyyteen tottuneelle ihmiselle on hyvin kotoisa paikka! Nautiskelimme siellä auringon paisteesta ja toivoimme pientä rusketusta, mutta se ei tähän aikaan vuodesta ole hirveän todennäköistä....

Sunnuntaina vuorossa olikin Oonan tuutorin Marian tapaaminen ja hän kuljettikin meitä ympäriinsä La Ramblasilla. Seikkailimme monilla pikkukujillaja lopuksi olin jo niin eksyksissä, että en tiennyt missä liikuimme. Pysähdyimme onneksi syömään hieman tapaksia ja lopuksi kuljimme luksusliikkeiden katua pitkin Gaudin Casa Batllólle. En edes aluksi huomannut rakennusta, sillä se oli muiden rakennusten keskellä ja jäi hieman piiloon.. Kyllä se valokuvissa näyttää paljon hienommalta, joten petyin hieman. Myös Casa Mila tuli katsastettua ja sekin sulautui Barcelonan sykkeeseen melkein huomaamatta. ;)

Maanantaina päätimme ottaa Torre Baron asuinalueemme haltuun ja kiersimme hieman sitä, mutta eipä täällä todellakaan paljon nähtävää ollut :) muutaman kaupan löysimme lisää, mutta täällä ei ainakaan tarvitse rahan menoa pelätä, ellei ala massoittain ruokaa ostelemaan. Sekin on kuitenkin niin halpaa, että kyllä kotona kokkailu kannattaa! :)

Tiistai kului La Sagrada Familian ulkopuolella piipahtaessa! Emme jaksaneet vielä mennä sisälle ja koska satoi paljon, emme ulkonakaan hirveästi viihtyneet. Päätimmekin siis lähteä hieman shoppailemaan keskustaan! Kävimme superihanassa Disney -kaupassa ja olo oli kuin lapsella taas <3 Ja koska sielläkin oli alemyynnit, niin tottakai ostin Ariel-pehmolelun hintaan 8€! :) Lisäksi kävimme kauppahallissa kiertelemässä ja voi, että niiden makeisten ja hedelmien määrää! Teki mieli ostaa kaikki! Mutta onneksi hillitsin itseni. Olimme myös juuri syöneet KFC:ssä, namskis, joten olo oli melko täysi! Koko päivähän siinä meni ja illalla ennen kotiinpaluuta pistäydyimme tuttuun Patagoniaan.  


Elo täällä on toistaiseksi sujunut hyvin ja aika on kulunut nopeasti. Paljon on jo nähty ja koettu, mutta paljon on vielä näkemättä. Enää muutama päivä ennen koulun alkua, joten eiköhän loppuviikkokin saada helposti kulumaan nähtävyyksiä kierrellessä! Metrolla onneksi saa kulkea niin paljon kuin haluaa!

Siinä taas kuulumisia kerrakseen,

Hanna



Kuva koulultamme, LOVE IT!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti